CRW

CRW
Maailmanmatkaajat Joppe Vuorela ja Jenni Wihinen

torstai 13. maaliskuuta 2014

Arabi-Emiraatit 13-21.3.2014

Dubai, Arabi-Emiraatit.
12.3.2014 aloitettin ensimmäinen reissu, joka suuntautui lähi-itään. Matkaan lähti ketkäs muutkaan kuin: Jenni ja Joppe. Mikä sopisikaan ensimmäiseksi lähi-idän kohteeksi paremmin, kuin hyvin pitkälti länsimaalaistunut: Arabi-Emiraatit.

Dubaihin saavuimme vasta yömyöhään ja metrolinjatkin olivat jo suljettu, siispä päätimme väsyneinä matkailijoina ottaa taksin lentokentän edestä, jo valmiiksi varattuun hotelliin. Eipä siinä muuta enää, kuin pika-iltapala ja nukkumaan.

13.3. Torstai
Ensimmäisenä päivänä Dubaissa olimme hieman liian kunnianhimoisia, kun aamulla katsoimme Dubain karttaa ja sunnittelimme kävelyretken halki koko kaupungin. Todellisuus iski kuitenkin nopeasti päin näköä, sillä Dubai on hyvin Amerikkalais-tyylinen kaupunki; eli etäisyydet paikasta toiseen ovat pitkiä ja ilman autoa liikkuminen on tehty hyvin vaikeaksi.

Ei me kuitenkaan vähällä luovutettu, vaan kävelimme koko päivän ja näimme kyllä yhtä ja toista, mutta vaikeahan se oli nauttia hienoista nähtävyyksistä, kun jalat olivat aivan muussina usean 10:n km:n kävelymatkasta. Lisäksi meidän suunnittelema kävelylenkki kulki merenrantaa pitkin, mutta koko rantaviiva on tukittu hotellien yksityisalueilla, joten emme nähneet edes koko merta.

Väsähtäneet matkailijat.
Päivän kävelylenkki päättyi Dubain keskustassa sijatisevaan maailman korkeimman rakennuksen: Burj khalifan läheisyyteen. Eipä tullut mieleenkään enää sieltä lähteä kävellen hotellille, vaan testasimme ruuhkaista, mutta modernia metroa. Metrolla yli 6 tuntia kestänyt koko päivän vienyt kävelymatka taittui noin 15:ssa minuutissa. :)

Saavuimme keskustan pilvenpiirtäjien läheisyyteen vasta pimeän tultua.Metron kyydissä sai ihailla hienoa kaupunkimaisemaa.
14.3. Perjantai
Tänään meidän oli tarkoitus eilisestä oppineina ottaa metro hotellilta Burj Khalifalle ja jatkaa sieltä jalan. Noh, metropysäkille saavuttuamme huomasimme pysäkin ovessa metrojen aikataulun ja se osoitti, että metro aukeaa perjantaisin vasta iltapäivällä. Eli ei kuin vaan kävellen keskustaan uudemman kerran. (Tällä kertaa matka kuitenkin taittui nopeammin, sillä kävelimme keskustaan lyhintä mahdollista reittiä.)

Saavuimme keskustaan.
Ilmassa näkyvä pöly ei ole saastetta, vaan aavikolta tullutta hienoa hiekkapölyä.

Hengailimme keskustassa metron aukenemiseen asti ja otimme kyydin: Mall of the emirates ostoskeskukseen. Siellä meitä kiinnosti nähdä suuri laskettelukeskus keskellä paahtavaa aavikkoa; nimittäin ostoskeskuksen sisälle oli rakennettu seillainen. Laskettelukeskuksessa oli yksi suuri rinne, sekä pari pienempää pulkkamäkeä ja siellä oli pakkasta -3 C (ja näin se maapallo pelastetaan) XD.

Laskettelurinteet.

Ei kovin epätavallinen näky Dubaissa.
Ostoskeskuksesta hypättiin taxin kyytiin ja mentiin katsastamaan toista maailman pelastajaa: maailman kalleinta hotellia. Eipä päästy sisälle asti, vaan jouduttiin kääntymään hotellin porteilla.

Näin lähelle päästiin.
Ei vieläkään opittu Dubain kaupungin menoa. Lähdimme nimittäin jälleen jatkamaan matkaa kävellen paahtavaan helteeseen. Edessämme oli monta kilometriä pitkä tie kohti Dubain keinotekoista palmusaarta. Matkalla huomasimme pienen pupun, kun Joppe meni ottamaan siitä kuvaa, se käyttäytyikin vahtikoiran tavoin ja yritti hyökätä päälle, Jopen lähestyessä sitä. :D

Pupu istuu rauhassa kauempana.
Jopen lähestyessä sitä, säntää se täysiä kohti.
Joppe juoksee karkuun.
Pupu jäi voittajana syömään ruohoa.
Palmusaarelle saavuttuamme olimme aivan rikki kävelystä ja otimme taxin palmusaaren "latvaan". Eipä siellä mitään kummoista nähtävää ollut. Tekemistä kyllä olisi ollut, nimittäin siellä on yksi maailman suurimmista vesipuistoista (ei kuitenkaan menty sinne) :D.

Saarelta näki kalliille hotellilla asti. (Tuolta asti me käveltiin ':)) 
Saari sinänsä oli aika tylsä. Normi asuinalue vaan.
Palmusaaren "latva". Edessä oleva linna on valtava vesipuisto.
Palmusaarelta pääsimme ratikalla pois, jonka jälkeen jouduimme vielä väsyneillä jaloilla raahautumaan muutaman kilometrin, lähimmälle metropysäkille.

Matkalla metropysäkille saimme kuitenkin ihailla tätä hienoa kaupunkimaisemaa.

15.3. Lauantai
Aamusta matkustimme metrolla muutaman pysäkin välin, kaupungin läpi virtaavan joen rantaan (taitaa sekin olla ihmisen tekemä joki). Ihan leppoista oli siellä kävellä, mutta eipä sielläkään ollut mitään kummoista nähtävää.

Joella.


Tällä maalla on jonkilainen mieltymys golf pallon näköisiin palloihin talojen katoilla (esimerkki kuvan vasemmassa laidassa).
Joella katsoimme Dubain karttaa, jossa näimme mielenkiintoisen näköisen paikan, yhden metrolinjan päätepysäkillä, siispä päätimme lähteä sinne. Homma oli kuitenkin niin, että paikka ei ollut vielä edes valmis, se oli vain merkattu karttaan jo valmistuneeksi. Joten oikeastaan matkustimme vain katsomaan hiekkaa, jossa oli nostokurkia ja rakennustyömaa. :D

Ei matka sentään ihan turha ollut. Metron kyydistä näkyi hyvin Dubain pilvenpiirtäjät.
Voi kun on hieno paikka mihin tulimme.

Ei kun metrolla takaisin keskustaan, paikkaan jonka tiesimme varmasti olevan jo olemassa. Kohteena oli maailman suurin ostoskeskus: Dubai Mall. Hienoin juttu ostoskeskuksessa oli: iso akvaario, jossa uiskenteli muunmuassa hai-kaloja.

"All things I do, I do it big" - Wiz Khalifa. Ostoskeskuksen sisällä oli myös vesiputous.

Laske monta liukuporrasta näet kuvassa.
Hui! Hai!
Ei sen enempää eikä vähempää, kuin maailman suurin akvaario.
Ostoskeskuksen sisäpihalla oli suihkulähde-show aina tasatunnein. Se oli kyllä ihan nätti! Dubaissahan kaikki pitää olla aina yhden asteen parempaa kuin muualla, joten suihkulähteen korkein suihku oli muutaman metrin korkeampi, kuin maailman toiseksi korkein suihkulähdeshow Las Vegasissa. Ostoskeskuksen sisäpihalta näki myös lähietäisyydeltä maailman korkeimman rakennuksen: Burj Khalifan (828 metirä).

Burj Khalifa.
Suihkulähde show.
Maailman korkeimmalle "ammuttu" vesi: 152,4 metriä.
Vähän valotehoisteitakin peliin.


Burj Khalifa ilta valaistuksineen.
16.3. Sunnuntai
Tänään oli aika jättää hyvästi Dubaille vähäksi aikaa, kun hyppäsimme bussiin ja matkustimme sillä pari tuntia Arabi-Emiraattien pääkaupunkiin; Abu-Dhabiin.

Abu-Dhabissa meitä odotti varaamamme "luxus" hotelli: 5:n tähden korkea rakennus, aivan kaupungin keskustassa. Tuntui hyvältä yöpyä (oikeastaan ensimmäistä kertaa elämässämme) tällaisessa hienossa hotellissa.

Saavuimme Abu Dhabiin! (Huomaa: golf-pallo rakennuksen katolla :)).

Otettiin loppupäivä rennosti kuntoilemalla hotellimme salilla ja uima-altaalla.

17.3. Maanantai
Tänään lähdimme innosta uhkuen tutkimaan Abu-Dhabia. Kaupunki tuntui heti paremmalta kuin Dubai. Se ei ollut liian pröystäilevä ja mikä parasta: siellä pystyi ihan oikeasti kävellä paikasta toiseen. Kävelykatuja oli paljon ja liikennevaloja oli myös jalankulkijoille. Lisäksi merenrantakaupunki kun on kyseessä, niin Abu-Dhabissa oli mahdollista nähdä itse meri, ilman kirjautumista hotelliin, jolla on yksityisranta.

Päivän säätila oli ihanteellinen.

Merta näkyvissä.
Ihminenhän aivan hullaantuu kun yht-äkkiä saakin nauttia merinäköalasta.
Tyttö ja palmu.
Abu Dhabin pilvenpiirtäjiä.
Lähikuva. :D

Päivän kohokohta oli pieni saari heti kaupungin keskustan lähettyvillä. Saarella oli hieno ostoskeskus: Marina Mall, mutta parasta paikassa oli loistavat näkymät kaupungin keskustaan. Kävely kilometrejä päivälle kertyi reippaat 20 kilometriä.

Maisemat saarelta.18.3. Tiistai
Tiistai aamupäivä kului urheilun merkeissä; kävimme salilla ja uimassa. Loppupäivä- ja ilta sen sijaan rentouduttiin syömällä hyvin ja käytiin myös leffassa.

Vähän keilailuakin mahtui päivän akviteetteihin.
"Gutter Ball!"
Ei pahat puitteet hotellimme katolla.
Kyllä kelpaa polskia lämpimässä.
Ihan ok näkymätkin.
19.3. Keskiviikko
Keskiviikon suunnitelmiin kuului vuokrata auto, ja ajella sillä maan eteläosiin katsomaan sen suurinta hiekkadyyniä. Aamupäivä meni aivan suunnitelmien mukaan, saimme auton vuokrattua ja se jopa tuotiin meille hotellille.

Ensiksi ajoimme vähän kaupungin ulkopuolelle katsomaan Seikki Zayedin moskeijaa. Se oli kyllä valtava- ja todella näyttävä rakennus. Kyllä Intian Taj Mahalkin kalpenee sen rinnalla (ne muistuttivat hieman toisiaan olemalla niin valkoisia :D).

Kyllä kelpaa ajella Arabi-Emiraattien uusilla teillä. Bensakin maksaa vaivaiset 35 centiä/litra XD.
Seikki Zayedin moskeija.
Kerrankin on ovi josta Joppekin mahtuu sisään.
Haluun tommosen wc:n lampuksi.
Kaikki oli vimosen päälle.

Moskeijan pihaa ympäröi matalat vesialtaat.
Vähän ku ois vielä tummempi iho, niin menis ihan paikallisesta. :)
Moskeijalta matka jatkui kohti etelää. Meillä ei ollut käytössä oikeastaan minkäänlaista karttaa, tiedettiin vain tien numero johon meidän pitäisi kääntyä ja se, että etelään ajetaan. Ei sitä tietä meinannut millään löytyä; kierreltiin ja kaarreltiin vaan moottoritietä ees-taas. Välillä käytiin syömässä ja pysähdyttiin ottamaan kuvia, mutta lähinnä ajeltiin ympyrää. Lopulta useamman tunnin jälkeen oikea tie löytyi ja päätettiin lähteä ajamaan vielä hiekkadyyneille vaikka ei oltu varmoja kerettäisiinkö sinne enää ennen pimeää. Ei sitä koskaan kuitenkaan saatu tietää olisimmeko ehtineet, sillä onnistuttiin jotenkin vielä ajamaan oikealta tieltä pois. Ei auttanut muuta kuin luovuttaa ja ajettiin takaisin kaupunkiin. :( :D

Tuskaista ajelua.
Tästä rakennuksesta tulee mieleen Volkkarin merkki. :D
Kaupungissa käytiin katsomassa Emirates Palace = kaupungin kallein hotelli kultaisine sisustuksineen. Lisäksi ajoimme vielä uudestaan eiliselle saarelle ihailemaan Abu-Dhabin valaistuksia.

Ihan hienoja hotelleja.
Emirates Palace.
Hulppea(ahko).
Hotellissa oli kulta-automaatti. :D
Kyyhkyläiset.

Emirates Palace saarelta käsin.
20.3. Torstai
Tänään oli aika palata takaisin Dubaihin. Aamun nautimme vielä hotellimme palveluista menemällä virkistävälle aamu-uinnille. :)

Viimeiset naatiskelut hotellin mukavuuksista.
Skillfull.
Bussimatka Dubaihin kesti vain pari tuntia, mutta silti matkustaminen vie aina omat voimansa ja Dubaissa otimme loppupäivän rennosti. Kiertelimme vain hieman kaupungilla ja uitiin hotellimme uima-altaalla.

Jenni ja kukat.
21.3. Perjantai
Viimeinen reissupäivämme aloitimme hyvin aikaisin ottamalla taksin hotellilta Burj Khalifalle. Olimme varanneet liput tornin näköalatasanteelle. Valitsimme torniin meno ajankohdan aikaisin, jotta näkisimme kaupungin sekä pimeään, että valoisaan aikaan. Ei se nyt ihan Shanghain veroinen kaupunkimaisema ollut, mutta oli se kuitenkin rahan arvoinen kokemus.

Kuvassa näkyvä vihreä hököitys on valtava: Dubai Mall.
Ainoita paikkoja Dubaissa, missä voi nähdä merenrannan. :D

Aurinko nousi.
Kaukana kuvassa näkyy: "The World" (= Valtava keinotekoinen saarihässäkkä, jossa on oma saari joka ikiselle maailman valtiolle).
En tiedä teistä, mutta minusta toinen puoli kaupungista näyttää jotenkin keskeneräiseltä.
Otimme aamun ja päivän rennosti: syötiin hyvin ja käytiin katsomassa elokuva: Need For Speed leffateatterissa. 

Vähän poseerausta.
Illan vietimme Dubai Marina nimisessä paikassa, ja se oli ehdottomasti kaupungin helmi. Alue oli täynnä korkeita pilvenpiirtäjiä, joiden valot heijastuivat upeasti keinotekoisen lahden pintaan. Se oli kyllä hieno paikka päättää tämä reissu.

Dubai Marina.Loppusanat:
Arabi-Emiraatit ei ehkä ollut se ykköskohde tällaisille reppureissaajille, kuin me kaksi olemme. Vähän liian teennäinen ja "man made" paikka se oli. Lisäksi olemme enemmän (varsinkin Joppe) luontoihmisiä ja näistä betoniviidakoissa ei hirveästi luonnon rauhasta päässyt nauttimaan.

Parasta maassa oli ihmiset: kaikki paikalliset olivat todella ystävällisiä, kohteliaita ja avuliaita.

Kahden modernin kaupungin kamppailun vei ehdottomasti: Abu-Dhabi. Se oli itseasiassa todella miellyttävä kaupunki. Menee aivan kärkipäähän kaupunkirankkauksessa.

Hauskaa se reissaaminen aina on!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti