CRW

CRW
Maailmanmatkaajat Joppe Vuorela ja Jenni Wihinen

lauantai 1. lokakuuta 2011

Kiina 1.10-1.11.2011


Kiinanreissu aloitettiin lokakuussa 2011 ja reissu kesti tasan kuukauden. Reissussa matkassa tällä kertaa Joppe ja Jenni (=>Jopen rakas avovaimo <3)

2.10. Sunnuntai
Sunnuntaina saavuimme perille Kiinaan noin 10 aikaan aamusta. Lento meni hyvin vaikka vaihtoaika Moskovassa oli erittäin tiukka, mutta kerettiin kuitenkin kepoisesti Helsingin lennon laskeutuessa Moskovaan 20min etuajassa.

Pekingin lentokentältä keskustaan matka meni kivasti bussilla ja metrolla, sekä loppumatka jalan. Kuitenkin ennalta varaamamme hostelli ei ihan heti löytynyt vaikka pyörimme ihan sen lähettyvillä.

Olimme etsineet noin 30min, kunnes pyörätaxi tuli pyytämään meitä kyytiin.
Kysyimme siltä osaako se hostellillemme ja se sanoi, että osaa. Hyppäsimme siis kyytiin, mutta Joppe huomasi heti, että pyörä lähtee aivan väärään suuntaan polkemaan. No naureskelimme vain ja yritimme sanoa kuskille, että nyt ei oo ihan oikee suunta.
Reissaaja: Jenni, ensimmäisellä aterialla
Kuski vain jatkoi matkaa. Kohta vastaan polki toinen pyöräkuski ja Jenni hyppäsi sen kyytiin. Jatkoimme matkaa vielä väärään suuntaan 15min ja saavuimme syrjäisemmälle kujalle. Pyöräkuskit sanoivat, että hostelli on kulman takana ja pyytivät maksuksi 300rmb:tä (n.40eur) vaikka puhe oli 3rmb:stä.
Ei tietenkään maksettu, mutta miehet inttivät vastaan ja ottivat jo meidän repuista kiinni. Mutta sitten Joppe suuttui ja sanoi, että ei makseta mitään ja me lähdetään nyt pois! Miehet pelästyivät kovasti ISOA länsimaista MIESTÄ, että päästivät meidät menemään. Siitä sitten kävelimme 2 km takaisin ja kysyimme neuvoa hostellille ja löysimme lopulta sen helposti.

"Pienten" (2,5 tunnin kestoisten, kun tarkoitus oli nukkua vain 1 tunti) päiväunien ja ruokailujen jälkeen lähdimme tutkimaan Pekingiä. Painoimme metrolla jonnekkin ja löydettin sitten "silkkitori" niminen paikka. 6 kerroksinen iso vaatekauppa missä myytiin laadukkaita länsimaisten vaatteiden piraatteja. :) Jäätävästi jengiä, päälle hyökkäävät myyjät ja kaikesta pitää tinkiä 95% hinnasta pois. Joten näistä aineksista saadaan yhteenlaskettua erittäin rasittava paikka. :D

Kyllä sieltä kuitenkin jotain tarttui mukaan. Emme juurikaan ottaneet vaatteita mukaan Suomesta ja tarvitsimme niitä kuitenkin kuukauden reissua varten. Shoppailujen jälkeen ajattelimme käydä iltapalalla ja mennä nukkumaan. MUTTA suunnitelmat muuttuivat kun 3 kiinalaista tyttöä tuli pyytämään meitä kahville.
Reissaaja 2: Joppe, myös ensimmäisellä aterialla
Lähdettin sitten niitten kanssa, Joppe ajatteli itse ehdottaa niille jotain ravintolaa, jossa saa iltapalaa. Tytöt kuitenkin suuntasivat meiltä kysymättä karaokebaariin ja siellä private karaoke huoneeseen. Siellä sitten laulettiin, juotiin limut ja teet, sekä söimme pikkupurtavaa.
Nopeasti meitä alkoi kuitenkin väsyttämään rankan matkustuspäivän jälkeen. Tilasimme siis laskun, ja laskuhan oli mukavat 480 rmb per. nenä. Siinä sitten viimeistään välähti, oltiin jo aikaisemminkin epäilty ja nyt se oli varmaa. Tytöt ovat juonessa mukana ja meitä huijattiin. Ei siinä sitten auttanut oikein muuta kuin maksaa, sillä olimme niin väsyneitä ettei jaksettu alkaa riitelemään.
MUTTA tämä on ehdottomasti ensimmäinen ja viimeinen kerta kun huijaus menee läpi meihin!

3.10. Maanantai
Maanantaina oli tarkoitus mennä katsomaan kiellettyä kaupunkia heti aamusta, mutta univelkojen takia aamu meni pitkäksi (klo 13), joten menemme sinne jonain tulevina päivinä. Ajattelimme sitten vain tutkia kaupunkia ja chillailla loppupäivän.

Illalla oli kuitenkin jo vähän saatu energiaa niin päätettiin lähteä kävelemään. Tarkoitus oli mennä hostellin lähellä olevaan puistoon, mutta portit olivat jo kiinni, eikä päästy sisään. Sitten ajattelimme, että kävellään noin 1 km päässä olevalle järvelle.
Mutta järvikin oli ensin ympäröity aidalla ja kun aita loppui, alkoi kauhea talorivi jonka läpi ei päässyt, eikä siis päästy järvellekkään. kävelimme yhteensä noin 4km, nähtiin kyllä kaikkea kivaa, mutta ei päästy minnekkään mihin suunnittelimme :D. Ei kyllä jaksettu enään takaisin kävellä, siispä matka taittui kivasti taksilla. :P 

Hostellin vieressä oleva puisto

4.10. Tiistai
Kielletyn kaupungin sisäänkäynti ja Maon kuva
Nyt oli jo univelat sen verran hyvin hoideltu, että pääsimme liikkeelle jo 10:30. Päätettin siis mennä kiellettyyn kaupunkiin.

Kielletty kaupunki oli kävelymatkan päässä meidän hostellilta, joten luonnollisesti taitoimme matkan kävellen. Kun aloimme lähestyä kaupunkia, jengiä alkoi yhtäkkiä kerääntymään ympärille ja porukkaahan oli aivan simona. >D


Menimme kuuluisan Maon julisteen alta sisään. Lippu maksoi 60rmb:tä. Paikka oli aivan jättimäinen ja täynnä isoja, sekä pieniä temppeleitä. 30 min temppeleitä katsoi innoissaan, mutta sitten ne kaikki alkoikin näyttämään samoilta. Silti kuitenkin ehdottamasti käymisen arvoinen paikka. Loppupäivä menikin Pekingin tutkimiseen ja pikkuisiin shoppailuihin.

Kielletyn kaupungin temppeleitä

Kielletyn kaupungin vallihauta


5.10. Keskiviikko
Aamulla lähdimme aamupalan jälkeen kielletyn kaupungin vastapäätä olevalle kukkulalle, josta näki hyvin kiellettyyn kaupunkiin ja lisäksi siellä oli pari temppeliä.
Kukkulan päälle kiipeäminen ei ollut erityisen rankkaa, sillä pääsimme koko matkan portaita, eikä se muutenkaan ollut kovin korkea.

Näköalat olivat hienot kiellettyyn kaupukiin, sekä muuallekkin Pekingiin. Näköalaa vain pilasi Pekingin aika rankat saastepilvet, joten näkyvyys ei riittänyt kovin pitkälle. :(
Vuorelta kivuttiin sitten alas ja tarkoitus oli löytää metropysäkki jostain ja mennä katsomaan 2008 vuoden olympialaispuistoa. Päädyimme kuitenkin umpikujaan, jossa oli paljon vaatekauppoja. 
Kovasti on saastetta Pekingissä (kuva kielletyn kaupungin
läheiseltä vuorelta)
Käytiin nyt samalla niissä kun kerta olimme sinne päätyneet. Kyllähän sieltä jotain tarttui aika halvalla, lähinnä Jennille mukaan: 3 t-paitaa, 3 pitkähihaistapaitaa, caprit, kengät ja 2 mekkoa.
Kaikissa näissä vaatteissa oli kaikennäköistä kimalletta ja kuvioita, sekä materiaalit olivat laadukkaita ja hinnaksi tuli yhteensä ruhtinaaliset 65 Eur. :P

Shoppailujen jälkeen olimme niin väsyneitä ja reput painoivat niin paljon jennin ostoksista, että päätimme käydä hostellilla lataamassa akkuja.

Kun batteryt olivat täyttyneet, lähdimme ruokailun kautta taxilla kohti olympiastadionia. Matkaa oli aika reilusti ja taxikuskikaan ei meinannut heti löytää oikeaa paikkaa.
Ajelimme vielä muutaman kilsan, kunnes linnunpesän (olympiastadionin) kulma alkoi jo näkymään. Kun tulimme linnunpesälle, oli vielä valoisaa, mutta pikkuhiljaa alkoi hämärtymään ja stadionin valot syttyivät.
Se oli aivan mahtavan näköinen ja saimme aivan mahtavia kuvia. Linnunpesän ympärillä oli myös muita olympialaisrakennuksia, jotka olivat valaistu hienosti!

Seikkailijat ja kuuluisa olympiastadion iltavalaistuksineen
Olympia monumentti ja linnupesän kulmaa

Olympia uima-altaat

6.10. Torstai
Tänään koitti se suuri päivä jolloin näemme yhden maailman seitsemästä ihmeestä. Olimme tutkineet kaikki edelliset päivät, jotka olimme viettäneet Pekingissä; vaihtoehtoja miten menisimme kiinanmuurille. Parhaimmaksi vaihtoehdoksi näimme mennä hostellimme tarjoamalla matkalla muurille. Matka sisälsi: edestakas matkan muurille, aamupalan, lounaan ja lipun ja maksoi 240rmb (30eur) per. pässi.

Herätys oli jo aikaisin klo. 6:45 ja lähtö oli 8:00. Matkaa muurille oli 80 km ja kesti melkein 2,5 tuntia Pekingin ruuhkissa. Menimme Mutianyau nimiselle muurinosalle.
Perillä meillä oli aikaa 3,5 tuntia tutkia muuria ennen kuin oli hintaan kuuluvan lounaan aika. Muurin päälle olisi päässyt helposti gondolihissillä ja alas olisi pääsyt liukumäellä :).
Mutta me urheilullisina nuorina ihmisinä päätimme heti, että mennään kävellen mennentullen. Meidän matkaan lyöttäytyi espanjalainen pariskunta, jotka olivat erittäin mukavia ja rentoja.

Mutianyau muurinosa oli 4km pitkä yhteen suuntaan, mutta aloitimme muurin nousemalla jo kymmenellelle vartiotornille, joita tällä 4km matkalla oli 24, eli olimme noin puolessa välissä matkaa jo muurille noustaessa. Muuria jäi siis vähän alle 3 km matka taaperrettavaksi. Matka kuullostaa naurettavan helpolta, mutta rankkuutta lisäsi se että, muuri nousi käytännössä kokoajan ylämäkeen. :)

Näkymät muurilta olivat aivan käsittämättömän hienot, sillä muuri meni kokoajan vuorelta toiselle. Kun olimme päässeet 24:lle vartiotornille olisi normaalisti koittanut paluumatka.
MUTTA päätimme lähteä jatkamaan muuria pitkin eteenpäin (siitä eteenpäin ei oikeasti olisi saanut mennä, koska muuri on hajonnut osittain ja siellä on liian vaarallisia paikkoja normaaleille pullamössö turisteille). :D

Päätös jatkaa eteenpäin olikin paras päätös koko reissun aikana, sillä vasta siitä alkoi aito kiinanmuuri, jota ei ollut kunnostettu eikä korjailtu. Aitoa alkuperäistä rikkoutunutta muuria oli kokoajan ja heinää kasvoi muurin päällä. Kävelimme "offroadia" noin 1km, kunnes meidän oli pakko kääntyä takaisin, koska muuten ei kerettäisi bussiin takaisin. Takaisin tulikin kiire ja olimme 20min myöhässä aikataulusta, mutta näköjään aikataulu oli joustava ja kerkesimme syödä hintaan kuuluvan lounaan ja käydä rauhassa wc:ssä. 

Entisöityä Kiinanmuuria
Kun muuria ei enää huolleta,
alkaa kasvit kukkimaan ja muuri
murenemaan
Paluumatkalla takaisin entisöidyllä muurilla
Joppe, Jenni ja espanjalaiset ystävämme :)

7.10. Perjantai
Aamulla hyvästeltiin Peking, mutta onneksi vain vähäksi aikaa, sillä loppureissusta tulemme tänne takaisin. Hostellilta lähdettiin metrolla kohti Pekingin lentokenttää kohteenamme Etelä-Kiinassa sijaitseva Guilin. Kone sinne lähti 40min myöhässä, mutta muuten matka sujui hyvin. Loppumatkasta koneesta näkyi jo Guanxi maakunnan mahtavat sokeritoppavuoristot ja aloimme olla entistä innostuneempia tulevasta kohteesta.

Koneen laskeuduttua pääsimme Guilinin keskustaan mukavasti bussilla. Emme olleet varanneet mitään yöpymissijaa Guilinista, joten lähdimme etsimään itsellemme sitä. Etsimme jonkin aikaa ja kyllästyimme rinkkojen kantamiseen ja otimme hieman normaalia kalliimman paikan (10 eur/yö).

Pienten lepäilyjen jälkeen lähdimme katsastamaan Guilinin keskustaa. Käveltiin Guilinin pääkatu päästä päähän ja lähdimme taxilla hostellille. Matkalla nähtiin yhtä sun toista ja paras paikka oli kaksi järven rannalla olevaa kauniisti valaistua kiinalaista tornia, joiden valot heijastuivat upeasti viereisen järven pintaan.

2 nättiä tornia

8.10. Lauantai

Ei saatu pitkään olla paikallamme, kun nyt matka koitti jo kohti Yangshuota. Onneksi matkaa ei kuitenkaan ole likaisella ja kuumalla bussilla eteenpäin painamista, vaan menemme ainoastaan tunnin likaisella ja kuumalla bussilla, jonka jälkeen koittaa ehkä yksi mahtavimmista ja hienoimmista hetkistä koko reissun aikana. Nimittäin taitamme matkan bambulautoilla Li-riveriä pitkin etelään kohti pikkukaupunki Yangshuota. Jo bussimatkalla pääsimme ihastelemaan hienoja vuoria, mutta kun pääsimme lautoilla painamaan jokea pitkin, maisemat vain paranivat.

Matka jokea pitkin kesti 2 tuntia ja kokoajan joen rannasta kohosi aivan uskomattomia vuoria, jotka olivat bambujen, palmujen ja muiden puitten/kasvien peittämiä.
Kyllähän jokimatka olikin meidän suurien odotusten veroinen, ellei jopa parempi. :)

Loppumatka menikin taas ahtaalla ja likaisella bussilla (ei kuitekaan kuumalla) kohti Yangshuota. Hostellin etsiminen tuotti hieman vaikeuksia, mutta pari kertaa kun neuvoa kysyi ja pähkäili niin loppujenlopuksi oikea paikka löytyi. Hostellimme on ammattilaiskiipeilijöiden hostelli (nimikin sen jo kertoo, sillä paikan nimi on Climbers inn), siispä Joppe sopii hyvin joukkoon. :D


Maisemat olivat Li-joella aivan uskomattomat

Lisää uskomatonta maisemaa
9.10. Sunnuntai
Sunnuntaiaamu pyhitettiin levolla. Mutta rennon aamun jälkeen kuitenkin hieman actionia ja menimme vuokraamaan pyöriä ja katselemaan Yangshuon ympäristöä satulan päältä.

Lähdettiin pyörillä vain painamaan johonkin suuntaan enempää kyselemättä hyvistä reiteistä. Kyllähän me matkalla jotain kivoja vuoria nähtiin, mutta ei nähty mitään erikoista.

Varmaan noin 3 tunnin polkemisen jälkeen mentiin takaisin kaupunkiin syömään ja lepäilemään, jonka jälkeen oli taas aika hypätä pyörän selkään. Nyt meillä oli jo jokin määränpää, nimittän noin 10km päässä oleva Dragon Bridge. Katsottiin googlesta matkareitti ja lähettiin polkemaan, alkumatka meni kivasti ja maisemat olivat hienoja, mutta aurinko alkoi jo painumaan vuorien taakse ja oli liian pimeää, joten oli pakko jättää Dragon bridge seuraavaan päivään. 

Noin 2km päässä oli "moon hill" niminen paikka ja sinne me vielä ehdittiin mennä. Matkan aikana alkoi olla jo pimeää ja kun pääsimme vuorelle niin oli jo hyvin pimeää, silti saimme hienoja kuvia siitä ja lisäksi vuoren lähellä oli kahvila, jossa huilasimme vähän aikaa kaakao kupposten kanssa. :P Siitä sit painettiin hostelliin takaisin. Illalla lähdimme vielä hieman kaupunkia kiertelemään ja päätettiin mennä kampaajalle kyselemään vähän hintoja. Kampaajat eivät oikein englantia osanneet puhua, mutta jotenkin käsimerkeillä Joppe sai näytettyä kampaajille mitä haluaa. 30 euroa maksoi ja lopputuloksen näette tulevissa kuvissa. XD

Yangshuon keskustaa


Yangshuon maisemia oli loistava tutkia pyörän selästä

Moon Hill

10.10. Maanantai

Maanantaina oli siis edessä pyöramatka Dragon bridgelle. Lähdimme samantien aamupalan jälkeen pyörillä polkemaan. Heti kun olimme päässeet kaupungin hälinästä eroon, alkoivat maisemat olemaan aivan käsittämättömän upeita. Molemmilla puolilla tietä oli mahtavia vuoria ja toisella puolella tietä virtasi joki. Oltiin poljettu jo about 6km kunnes tie vei joelle, josta yli pääsimme bambulautoilla, jotka maksoivat 2 euroa yhteensä.

Ihanan eksoottista matkantekoa

Joen ylityksen jälkeen jatkettiin matkaa ja oltiin jo varmaan 2km päässä määränpäästä, kunnes tie loppui ja matka jatkui kuppasta peltotietä. No eihän siinä kun vaan jatkettiin matkaa. Loppumatka sillalle kuitenkin meni ihan mukavasti huonosta tiestä huolimatta ja pääsimme perille.


Silta oli 600 vuotta vanha kivisilta, jota ei kyllä varmaan ole rakentamisen jälkeen kunnostettu. Sillalta oli upeat maisemat molempiin suuntiin, maisemat olivatkin niin upeat, että kaksi hääpariakin oli ottamassa hääkuvia siellä. Mahdollisuus olisi ollut lähteä sillalta takaisin jokea pitkin bambulautoilla, mutta oli niin kallista ja muutenkin oli mahtavaa jatkaa pyöräilyä, että päätettiin jatkaa matkaa pyörillä vastakkaista puolta jokea.

Melkein heti sillalta lähdön jälkeen tie vei meidät keskelle peltoja. Peltojen välissä meni ensin kohtalainen polku, sen jälkeen huono polku ja lopulta polkua ei enää ollutkaan. :D Siinä olikin tuskaiset hetket 30 asteen helteessä kantaa pyöriä pelloilla. Varmaan 30min jouduttiin kävellä pyöriä kantaen, kunnes löysimme jonkun kuppaisen tien. Kuppaselle tielle päästyämme pidimme pienen tauon. Me molemmat oltiin aivan märkiä hiestä ja molemmilta tippui jatkuvasti maahan hikeä päästä. Mutta silti oli mahtava fiilis ja maisemat olivat edelleen aivan fantastiset.

Tauon jälkeen jatkettiin matkaa ja pikkuhiljaa tie alkoi paranemaan ja pääsimme lopulta isolle tielle, joka johti suoraan takaisin Yangshuohon. Oltiin molemmat aivan poikki tästä 5 ja puol tuntia kestäneestä reissusta, mutta reissu oli tähän asti yksi parhaimmista koko kiinan matkan aikana ja kuvat kertovat sen myös. :) Illalla käytiin vielä katsomassa Yangshuon menoa meidän viimeisenä iltana täällä.


Kivisillalta avautuvat mahtavat sokeritoppavuori maisemat

Joppe pyöräilee edessä upeilla uusilla Aasia tyylisillä hiuksilla
Peltojen keskellä pyöräilyä

11.10. Tiistai
Aamulla bussilla kivasti Yangshuosta takaisin Guiliniin. Vietiin tavarat hostelliin ja lähdettiin samantien katsomaan tippukiviluolaa, joka sijaitsee 25min bussimatkan päässä meidän hostellilta. Saavuttiin perille ja liput olivat n. 10 eur. Alkoi vähän epäillyttää onko koko luola rahan arvoinen, mutta kun sisälle päästiin niin todettiin heti, että kyllähän siitä mielellään kympin maksoi.


Luola oli korkeimmillaan 20metriä korkea ja isoimmat tippukivet yltivät lattiasta kattoon. Luola oli valaistu hienosti erivärisillä valoilla ja niin tippukivet näyttivät entistä hienommilta. Yksi hienoimmista jutuista mitä olemme reissun aikana nähneet. Illalla käytiin vielä Guilinin keskustassa pyörimässä, mutta eipä mitään kummempaa siellä ollut.

Luolan sisällä oli pieni lampi, jonka pinnasta tippukivet heijastuivat hienosti

12.10. Keskiviikko
Aamulla aikainen herätys, sillä olimme tiedustelleet itsellemme valmiiksi bussin, joka lähtee 8:00 riisipelloille. Aamulla meinasi kiire tulla, koska ajattelimme ottaa aamupalan motellissa ja olimmekin jo 7:15 aulasssa sitä tilaamassa, mutta aamupala tuli vasta 7:52. Jouduimmme ottaa aamupalan mukaan ja juoksemaan bussiin, mutta olimme siellä kuitenkin kevyesti oikeaan aikaan 7:58. :) Matka kesti 2,5 tuntia ja maksoi 5 euroa.

Jotkut voivat ajatella, että mitä hienoa jossain riisipelloissa on. Niissä on kuitenkin paljonkin hienoa, sillä ne kohoavat vuorenrinnettä ylös aina tuhanteen metriin asti ja ovat aivan mahtavan hieno näky korkealta katsottuna. Meillä oli 4 tuntia aikaa tutkia peltoja ennen kuin paluubussi lähti takaisin Guiliniin.

Kerettiin kiivetä noin 500 metriin vuorta kunnes oli pakko alkaa kapuamaan alaspäin. Maisemat ylhäältä olivat mielettömän hienot, ainut haitta oli vain sumuinen päivä, ei siis nähty niin pitkälle. Paljain silmin maisemat olivat silti loistavia, mutta kuvista ei tullut ihan niin hienoja.

Guiliniin saavuttuamme kello olikin jo sen verran, että iltaravintolan jälkeen nukkumaan. Torstaina lähdetäänkin jo kohti Shanghaita junalla. Matka kestää mukavat 20 tuntia, mutta on meillä sentään nukkumapaikat.


Onneliset riisipellolla :)

Kesäsateiden jälkeen riisipellot ovat parhaimillaan, kun riisialtaat täyttyvät vedellä

13.10. Torstai
Meillä oli vielä kokopäivä aikaa olla Guilinissa, sillä juna Shanghaihin lähti vasta 19:11. Eipä siinä silti ihmeempää kerinnyt ja ennen kuin tajuttiin edes mitään, oltiin jo junassa. :) meillä oli varattu junaan hard sleeper paikat, eikä tiedetty yhtään minkälaiset ne tulee olemaan. Paikat olivat kuitenkin aivan täydelliset. Junan vaunuissa oli useita koppeja, joissa oli 6 sänkyä, kolme päällekkäin molemmilla puolilla seinää. Me nukuimme ylimmissä sängyissä, joihin piti kivasti kavuta, sillä sängyt olivat noin 3 metrin korkeudessa. :)

Jaoimme huoneen kolmen mukavan naisen ja yhden nuoren jullikan kanssa. Siinä sitten vietettiin ensimmäiset 18 tuntia sängyssä, 30 min istuvilteen ja lopun 1,5 tuntia sängyssä, matka meni mukavasti.14.10. Perjantai
Klo. 15:00 aikoihin saavuimme Shanghaihin. Hostellin löytäminen tuotti jälleen vaikeuksia huonojen ohjeiden vuoksi, mutta noin tunnin etsimisen jälkeen se löytyi. Olimme aika väsyneitä, niin eipä sitä ihmeitä jaksanut tehdä. Illalla kävimme katsomassa 2010 kesän Shanghai expo tapahtuman aluetta ja rakennuksia, mutta oli aika sumuinen keli, eikä näkynyt oikein mitään.


Aivan kuin ufo

15.10. Lauantai

Aamupalan jälkeen lähdimme käymään silkkitorilla, jossa voi itse suunnitella oman vaatteen, ja ammattilaiset tekevät sen juuri sellaiseksi kuin itse haluaa mittatilaustyönä. Päädyttiin molemmat samankaltaiseen vaateratkaisuun, takit jotka ovat ulkoa kashmir villaa ja sisäpinta on silkkiä. Jennin takki maksoi n. 70euroa ja Jopen 80euroa, eli aivan naurettavan vähän. Olimme sopineet täksi illaksi illallisen Jopen paikallisen kaverin Wang Dan Danin kanssa klo 18:00.

Illastimme kivassa ravintolassa Wangin ja hänen kaverinsa kanssa. Kivaa oli, mutta Kiinan typerän kulttuurin mukaan host:in pitää tarjota kaikki vieraillensa (eli tässä tapauksessa Wangin), vaikka kuinka yritimme maksaa ruoista, niin silti Dan Dan pääsi maksamaan aina meitä ennen, eikä ottanut meiltä rahaa vastaan. Ruokailun jälkeen lähdimme vielä Shanghain keskustassa sijaitsevaan Bund nimiseen paikkaan, joka on kyllä aivan uskomattoman hieno paikka. Kaikki Shanghain valot näkyvät sieltä ja moderneja hienoja rakennuksia joka puolella. Saimme kyllä erittäin hienoja kuvia.Jenni, Joppe ja Wang Dan Dan
Oriental pearl tower


Brittien siirtomaa aikana rakentamia rakennuksia

16.10. Sunnuntai

Aamulla hyvästelimme Shanghain pilvenpiirtäjät vähäksi aikaa ja lähdimme junalla Hangzhouhun. Matkaa sinne kertyi noin 200km ja pari tuntia junalla se otti. Juna-asemalta kivasti taxilla hostellille. 

Pikku lepäilyt hostelilla ja lähdimme kävelemään kohti kuuluisaa Westlake järveä. Ennen järveä eteen tuli hieno puisto joka oli hyvin valaistu, mutta kun järvelle päästiin valkeni samantien miksi järvi on niin suosittu. Kaupungin korkeiden hienosti valaistujen rakennuksien valot heijastavat kauniisti järven pintaan, sekä järveen on tehty suihkulähdesysteemi, josta lähtee hienosti eri väreillä valaistuja suihkuja organisoidusti ympäriinsä. Täytyy kyllä sanoa että, oli erittäin hieno ilta viettää meidän neljättä vuosipäivää. <3

Siinä sitten 5 tuntia käveltiin ja ihmeteltiin ja tultiin hostellille kirjottamaan turinoita teille hyvät lukijat. :)  

West laken kauniisti valaistut pilvenpiirtäjät ja puut


Suihkulähde show:ta taustalla

Hienosti valaistu kiinalainen hökkeli

17.10. Maanantai

Aamulla käytiin vuokraamassa dantemi ja lähdettiin polkemaan westlakea ympäri. Kiva reissuhan se oli, ja nähtiin kaikkea mukavaa. Miinusta siinä oli se, että aina kun yritti mennä polkemaan järven rantaa pitkin, niin poliisit käännyttivat pois, sillä rannan vierusta oli tarkoitettu vain kävelijöille. Järven ympäri matkaa tuli 18km ja siihen upposi 2 tuntia.

Aktiivisen aamun jälkeen aika meni syömisiin ja pyörimisiin kartsalla, kunnes alkoikin jo ilta tulemaan. Illan suunnitelmiin kuului käydä katsomassa maailmankuulu westlaken tanssivalo show. Jenni oli odottonut esityksen näkemistä jo maaliskuusta lähtien ja Joppea epäilytti meneekö 30 euroa aivan hukkaan.

Esitys alkoi 20:00 ja silloin oli jo hyvin pimeää. Tanssijat tanssivat veden päällä (veden pinnan alle oli tietysti piiloitettu lattia :)) ja heitä valaistiin hienosti eriväreillä. Myös järven takana olevat puut valaistiin todella hienosti erivärisillä valonheittimilla. Pimeällä nämä valot olivat kyllä erittäin hienoja. Esitys kesti noin tunnin ja eipä ne 30 euroa mennyt kummankaan meidän mielestä hukkaan.

Esityksen jälkeen käveltiin vielä pari tuntia kaupungilla ja ihmeteltiin kaunista Hangzhouta. :)


"Seikkailijat" dandemretkellä
Vedestä nousi puomit mistä satoi vettä

Westlaken esityksessä näyttelijät kävelivät veden pinnalla

18.10. Tiistai
Olimme nähneet jo mahtavan westlaken päivällä että illalla, joten päätimme pyhittää viimeisen päivän Hangzhoussa shoppailulle. Klo 12-18 shoppailua ja muuta kiertelyä. Muutama halpa vaatekin lähti mukaan. Illalla vielä käytiin leffassa.


19.10. Keskiviikko
Shanghai kutsui taas, junalla matka taittui kivasti, sillä tämä juna kulki yli 300km/h. 200km matka kesti vain 40min. :)

Shanghaissa käytimme Wang Dan Danin apua halvan hotellin löytämiseen jättiläiskaupungista, ja saimmekin hyvän ja halvan HOTELLIN, luxusta meille yleensä hostellissa asustaville. :) Emme kauaa kerinnyt hotellissa lojua kun lähdimme jo Wangin ja hänen perheensä kanssa ravintolaan syömään.

Matkasimme reilun tunnin kaupungin keskustan ulkopuolelle, lähelle Wangin perheen asuntoa. Ravintolassa Dan Dan tulkkasi meidän puheet muille ja kerroimme vähän Suomen ja Kiinan kulttuurisista eroista ja kaikki nauroivat. :D He myös hämmästelivät kuinka kallista kaikki on suomessa ja sitä miten paljon me saadaan palkkaa (emme itse ruvenneet rehentelemään rahalla vaan, he itse halusivat tietää.).

Illallisen jälkeen lähdimme vielä kahdestaan Pudongiin, joka on Shangahain läpi virtaavan joen lähellä oleva paikka ja mikä parasta; sieltä näkee kaikki moderneimmat ja korkeimmat rakennukset ja niiden mahtavat valot.

Maisemia ihaillessa saimme maistaa hieman julkkiselämää: sillä jatkuvasti paikalliset asukkaat halusivat tulla samaan kuvaan meidän kanssamme ja välillä porukka suorastaan jonotti päästä samaan kuvaan meidän kanssa. :DKiinalaisessa ravintolassa ei tilata kaikille omaa ateriaa, vaan
pyöreällä pyörivälle pöydälle asetetaan
eri ruokalajeja, josta kaikki saavat itse pöytää
pyörittämällä ottaa mitä haluaa

Äiti lapsensa kanssa oli kovin kiitollinen ikuistaessaan kuvan yhdessä meidän kanssa


20.10. Torstai
Päivän ensimmäinen jobi oli käydä hakemassa silkkitorilta meidän uudet ja valmiit takit. Kyllä on HIENOJA!


Päivä oli pilvinen, joten pyhitimme sen shoppailulle, mutta tällä kertaa ei vaatteita, vaan käytiin ostamassa superhalvat mp3 soittimet.

Klo. 19:30 alkoi Shanghain Circus Worldissa akrobaattishow, jossa temppuilevat älyttömän taitavat kiinalaiset akrobaattimestarit. Esitys oli aivan mahtava (people are awesome!), harmi vaan kun ei saanut ottaa valokuvia. World Financial Center
21.10. Perjantai
Perjantai päivä meni kaupunkia tutkiessa, ja syödessä hyviä kiinalaisia ruokia. Klo. 17:00 mentiin Shanghai World Financial Centeriin, joka on maailman kolmanneksi korkein rakennus ja sieltä löytyy myös maailman korkein näköalatasanne.


Sisään kun meni piti ensin katsoa joku kuppanen video tornista, mutta sitten päästiin jonottamaan hissiin. Hississä oli valotaulu, jossa näkyi korkeus metreinä koko hissimatkan ajan. Hissi kiiti 100:teen kerrokseen huimaa vauhtia, sekunnissa kutakuinkin 20 metriä ylöspäin. Korvatkin menivät lukkoon. Hissi pysähtyi 435metriin, joka oli 94. kerros. Siitä jatkoimme vielä liukuportailla ja pienellä hissillä matkaa sadanteen kerrokseen.

Heti kun pääsimme ylös, näkymät olivat aivan huikeat. Shanghaissa alkoi olla jo pimeää ja melkein kaikki kaupungin valot olivat jo syttyneet. Seinät olivat muutamaa tukipilaria lukuunottamatta lasia ja myös lattiassa oli lasisia kohtia josta näki n. 450 metriä alaspäin.

Pari tuntia ja 160 kuvaa myöhemmin lähdettiin pikkuhiljaa alaspäin. Siinähän se päivä valitettavasti taas menikin matkastamme, mutta jälleen mahtava päivä taianomaisessa Kiinassa. :P

Dubain pilvenpiirtäjät kalpenevat Shanghain sadoille korkeille rakennuksille

22.10. Lauantai
SHOPPAILUA! Jennille 10 vaatetta kaappiin lisää 40 eurolla... Joppe osti pipon...
Ostoskeskukseen sisään astuessa, joku äijä tuli ehdottamaan, että ostettaisiin hänen kaupastaan kaikennäköistä. Heti alkuun sanoimme että ei kiitos, mutta äijä vaan jatkoi ja käveli meidän perässä. Kohtelimme äijää kuin ilmaa mutta ei auttanut, se vain tuli sitkeästi perässä, välillä yritti kiilata eteen, otti kiinni kädestä ja hartioista tai muuten vaan hiosti ja me olimme kuin emme huomaisikaan. Kun menimme jonkun kaupan sisään, ukko vain jäi odottelemaan kaupan ulkopuolelle ja kun yritimme karistaa sen menemmällä vessaan ukko tuli sinne myös. :D 30 min äijä puhui palpatti ja seurasi meitä, kunnes lopulta väsyi. Luulikohan se oikeasti, että me jossain vaiheessa murtuisimme ja suostuisimme hänen kauppaansa. Joppe sanoikin Jennille yhdessä vaiheessa, että vaikka äijä tarjoisi kultaharkon eurolla niin ei menisi hänen mukaansa. :) 


Jokunen muukin oli kiinnostunut halvoista ostoskeskuksista23.10. Sunnuntai
Aamu meni kaupungilla pyöriessä. Illaksi olimme sopineet Wang Dan Danin kanssa, että teemme jotain yhdessä. Klo 17:30 menimme Wangin ja hä
nen kahden kaverin kanssa pelaamaan bilistä ja sen jälkeen syömään.


Söimme erikoisen aterian, jossa ruoka tuotiin raakana pöytään ja pöydän keskellä oli kattila, jossa keitettiin ruoka kypsäksi itse. Ruoka oli hyvää, mutta vähän liian salaattipitoista. :) Ruoan jälkeen lähdimme vielä laulamaan karaokea privaattihuoneeseen. Se oli oikein mukavaa, Jenni lauloi monta biisiä ja Joppe oli Jennin taustalaulaja. ;D  


Koko seurue. (Huomatkaa meidän uudet mittatilaustakit) :)
 
24.10. Maanantai
Jälleen jouduimme hyvästelemään yhden mahtavan paikan ja lähdimme junalla kohti Nanjingia.


Matka kesti 2 tuntia jälleen 300km/h menevällä luotijunalla. Otimme Nanjingin juna-asemalta paikallisbussin no. 1, matka kesti 1 tunnin ja maksoi 1 rmb:n (12 centiä) :D. Bussimatkan jälkeen saimme jälleen todistaa kiinalaisten avuliaisuudesta. Nimittäin kysyimme yhdeltä tytöltä tietääkö hän missä meidän hostelli sijaitsee, sillä itse olimme hukassa. Tyttö oli itsekkin lomalla Nanjingissa eikä tiennyt missä se on, mutta hän lähti silti etsimään sitä, kyselemällä ihmisiltä ja soittamalla eniron kaltaisiin paikkoihin. Käytti aikaa ja rahaa paljon meidän takia. Kyllähän se hostelli sieltä sitten helposti löytyi. kiittelimme kovasti tyttöä ja tarjosimme rahaa avuliaisuudestaan, mutta arvata saattaa, että eipä tyttö rahaa vastaan ottanut. Kello olikin jo 20:00 eikä siinä enää jaksanut muuta kuin käydä syömässä ja nukkua. 


Syömään menomatkalla hostellimme lähellä25.10. Tiistai
Ekana päivänä Nanjingissa lähdettiin metrolla parin kilsan päässä olevaan puistoon, jonka keskeltä nousee n. 450 metrin korkuinen vuori. Taaperettiin aika kauan ennen kuin edes saavuimme vuoren lähelle.


Vuorelle pääsi sekä kävellen, että kondolihissillä. Otimme ylösmenon hissillä ja takaisin jalkaisin. Hissi epäilytti ensin Joppea, mutta ei se maksanut paljoa ja oli ihan siistiä. Vähän aikaa vuoren päällä seikkailtiin ja sitten lähdettiin alas.

Puolimatkassa alas könytessä alkoi olla jo pimeää, mutta se olikin tarkoitus, että näemme kaupungin valot.

Vuorelta alas tultua oli tarkoitus nopeasti mennä joko metroon tai syömään, mutta se ei kuitenkaan käynyt niin nopeasti, sillä etsimme ainakin 1,5 tuntia metroa ja hyvää ruokapaikkaa. Kävelyä tuli koko päivän aikana lähemmäks 20 km.


Aurinko teki laskuaan jo kondolihissin kyydissä ollessa

Ei Nanjinginkaan rakennukset mitään pikkuhökkeleitä olleet

26.10. Keskiviikko
Aamupalan jälkeen lähdimme käymään Nanjingin kuuluisimmalla nähtävyydellä, nimittäin "Memorial Hall of the Nanjing Massacre". Jos ette tiedä mitä se meinaa niin menkää wikipediaan. :) Oli kyllä mielenkiintoista käydä, museo oli tehty todella hyvin ja siitä sai realistisen käsityksen mitä 1937 tapahtui. Karuahan se oli. Mutta sitten iloisimpiin aiheisiin. Illalla menimme leffateatteriin katsomaan huonon leffan. :D Emme suosittele "last night" nimistä leffaa.  
27.10. Torstai
Aamu ja päivä meni vain kaupunkia kierrellessä ja ihmetellessä kiinalaisten erikoista meininkiä (käsien taputtelua, väärinpäin kävelyä, huutelua kadulla, meidän tuijottelijoita ja hihittelijöitä yms.). Illalla menimme katsomaan hienoja kaupungin läpi virtaavia jokia, mitkä ovat valaistu hienosti.yksi joista :)28.10. Perjantai
Saavuimme Suzhouhun, olimme laiskoja ja otimme taxin juna-asemalta, joten hostelli löytyi helposti tällä kertaa.


Hostellilta check-innin jälkeen kävellen ainoastaan pienen kartasta vilkaisun jälkeen kohti Suzhoun harvoja jäljellä olevia vanhoja "Venice of the East" katuja. Kyllähän semmoinen katu nyt suhteellisen helposti löytyi.

Katu oli vanha kävelykatu jonka vieressä virtasi kanaali, jossa meni välillä ohi veneitä. Katu oli hienosti valaistu ja kivoja pikkusiltoja meni vähän väliä kanaalin yli. Äkkiähän aika siinä vierähti kun kävelyäkin tuli jälleen yli 10km. ;)
Illalla katsottiin hostellilla rankan päivän jälkeen leffa. :p 


Suzhou voittaa Venetsian ainakin turistien määrässä, sillä muita länkkäreitä meidän lisäksi kaupungissa
ei juurikaan näkynyt.

29.10. Lauantai
Aamusta lähdimme ostamaan junalippuja Suzhousta Pekingiin. Etsimme ainakin tunninverran ticket officea vaikka hostellilta saimme ohjeet paikkaan, mutta paikka ei ollut siellä minne ohjeet veivät, lisäksi kysyimme monelta eri tyypiltä kadulta missä paikka on, ja hekin johdattivat meidät harhaan. Lopulta paikka kuitenkin löytyi.


Lippujen ostamisen jälkeen kävimme syömässä, jonka jälkeen kävimme Humble admission gardenissa, joka on jonkun kiinan keisarin puutarha joskus tuhat vuotta sitten, josta on pidetty hyvää huolta. :D Sitten alkoikin satamaan mitä olemmekin nähneet kiinassa runsaat kaksi kertaa aikaisemmin. :)

Lähdettiinkin siitä hostellille takaisin sateensuojaan ja siellä viettelimmekin loppuillan lukuunottamatta muutamaa pikaista ravintolakäyntiä.

 
Humble garden oli suosittu turistikohde paikallisille
30.10. Sunnuntai
Saatiin vielä yksi päivä lisää Suzhouhun, sillä juna lähti vasta 21:00 Pekingiin. No vähän shoppailua ja vielä kävelyä kanaalikatuja pitkin, mukava lisäpäivä Suzhouhun.


Yö menikin sitten junassa, tällä kertaa meillä ei ollut nukkumapaikkoja, mutta kävi tuuri, sillä tavaransäilytys hyllyt junassa olivat aivan kuin sängyt, joten saimme nukkua tavaransäilytys tilassa kahdestaan ahtaasti. Saimme kuitenkin kaikesta huolimatta nukuttua ihan mukavasti.

Loput kanaalit mitä Kiinalainen kapitalismi ei ole jyrännyt, ovat hienoa nähtävää Suzoussa     

Suzhoun keskustaa
Mukavasti tavaransäilytystialssa yö meni
31.10. Maanantai
Aamulla Pekingiin, saavuimme klo. 8:00 juna-asemalle. Oltiin väsyneitä ja laiskoja niin otimme juna-asemalta taxin hostellille, joten hostellin löytämiseen ei mennyt aikaa. Pari tuntia unta palloon ja klo.12 starttasimme metrolla Pekingin eläintarhaan.


Lippu oli vaivaisen pari egee, jolla sai nähdä pandoja, tiikereitä, leijonia, karhuja, norsuja, apinoita, typeriä lintuja jne.... Jenni tykkäsi pandoista ja Joppe apinoista. :)


Ilta meni *Hutongia kiertäessä (*Hutong: vanha perinteinen kaupunginosa, ainoa paikka Pekingissä, jossa voi kokea aidon, vanhan, perinteisen Pekingin ja me tykkäämme kovasti).IHQ banda!

Hutongin portit edessä
1.11. Tiistai
Viimeinen päivä Kiinassa. Sen kunniaksi aamulla bussilla THE ONE AND ONLY! GREAT WALL OF CHINA! AGAIN!


Olihan sinne pakko mennä uudestaan. Päivä ei ollut kuitenkaan kovin aurinkoinen, vaan päinvastoin pilvinen, sumuinen ja bussimatkan aikana ripotti vettä. Ei siitä kuitekaan lannistuttu vaan lähdettiin kiipeämään muuria ylös.


Samassa minibussissa, jolla tulimme oli 6 muuta matkustajaa ja ketään muuta emme muurilla sitten nähneetkään. Alussa pikkuisen harmitti pilvisyys, mutta kun olimme tunnin verran muuria kavunnut, niin pilvet väistyivät ja yhtäkkiä eteen ilmestyi satoja metrejä vuorien päällä kiemurtelevaa muuria. Sitä saimme ihailla vähän aikaa kunnes pilvet taas peittivät näkyvyyden. Se oli kivan tunnelmallista, jopa vähän aavemaista. ;) 1,5 tuntia muuria pitkin eteenpäin ja käännyimme takaisin. Tasan kolme tuntia reissu kesti muurilla ja bussilla takaisin keskustaan. Illalla kävelimme Kiinan katuja viimeisen kerran. nyyh! :.( Alkupätkä muurilla oli taas hyvin entisöity

Jatkoimme jälleen niin pitkälle muuria, että jatkaa ei olisi enää saanut, mutta
hienoin ja aidoin Kiinanmuuri tunnelma tulee juuri täällä alkuperäisellä osiolla


Viimeisen kerran Hutongin katujaEi kommentteja:

Lähetä kommentti